Редактор: e-mail: кадър: ДневникЕК оценява усилията на България да се справи с

...
Редактор: e-mail: кадър: ДневникЕК оценява усилията на България да се справи с
Коментари Харесай

Дариткова за доклада на ЕК: Споменават ни чак на десета страница. Емил Радев: В ЕП колегите са залети от доноси за България

Редактор: 

e-mail: 

кадър: " Дневник "

Европейска комисия прави оценка напъните на България да се оправи с корупцията, която е международен проблем. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова на конференция на партията. Тя акцентира в отчета на Европейска комисия за върховенството на закона в Европейски Съюз страната ни се загатва чак на десета страница.

Десислава Атанасова добави, че отчетът е справедлив и позитивен. По нейни думи, комисията прави оценка позитивно взаимоотношението на държавното управление и Народното събрание, а също оповестеното през днешния ден основаване на краткотрайна комисия за разискване на измененията в конституцията. Атанасова добави, че Европейска комисия дава висока оценка за активността на КПКОНПИ.

Евродепутатът Емил Радев съобщи, че отчетът не е дискриминационен и по тази причина евентуално доста страни-членки няма да са удовлетворени от него. Той също оцени отчетът като позитивен, само че акцентира, че в него има и рецензии. Една от тях е за отчетността на основния прокурор, а друга – за прозрачността на собствеността на медиите, сподели Радев. Евродепутатът от ГЕРБ изрази страдание, че политическото напрежение в България се е трансферирало и на интернационално равнище в Европейския парламент. По негови думи, евродепутатите били заливани с " доноси " от българската съпротива в последните три месеца.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР